Willen je klanten 
hun overwaarde
verzilveren?
 • Start een samenwerking met Levius en breid je dienstenpalet uit voor klanten die interesse hebben om hun overwaarde te verzilveren.

Nederland vergrijst en steeds meer senioren zoeken naar de mogelijkheden om overwaarde van hun woning te verzilveren. Voor sommige klanten kan ‘verkopen en terughuren’ een goed passende oplossing zijn.

Jij krijgt:
 1. Een partnership met Levius 

 2. Een training over verkopen en terughuren en hoe Levius precies werkt 

 3. Deelname aan het platform verkopen-en-terughuren.nl met eigen kantoorpagina

 4. Als partner ontvang je leads en klantverzoeken

 5. Je bent vindbaar via verkopen-en-terughuren.nl op de adviseurzoeker 

 6. Je kunt klanten en prospects via verkopen-en-terughuren.nl een gratis woningwaarderapport aanbieden

Door een samenwerking aan te gaan met Levius kun je ook die klanten goed bedienen waarvoor ‘verkopen en terughuren’ interessant is. 

Jij kunt je dienstverlening 
aan klanten uitbreiden:
 1. Klanten die in de eigen woning en omgeving blijven wonen en toch hun overwaarde willen benutten, kan je bedienen

 2. Je kunt klanten adviseren over een extra alternatief naast een opeet- of aflossingsvrije hypotheek (waarmee je onderscheidend wordt)

 3. Klanten die overwaarde uit hun woning willen verzilveren hebben gedegen onafhankelijk advies nodig

 4. Klanten krijgen een extra ’veilig wonen check’, taxatie, koopovereenkomst en huurovereenkomst, Levius verzorgt dit allemaal voor jou

 5. Klanten ontvangen een persoonlijke, duidelijke en transparante aanbieding

Voor welke klanten is verkopen
en terughuren interessant?

Je klant wil of krijgt geen lening of hypotheek meer

Je klant beschikt over genoeg pensioen-inkomen om de huur te kunnen betalen

Je klant wil nu kunnen beschikken over zijn vermogen in plaats van in de toekomst

Je klant wil zoveel mogelijk geld uit de woning ‘verzilveren’

Je klant heeft een courante woning met een aanzienlijke overwaarde

Je klanten zijn beiden ouder 
dan 55 jaar

Wat maakt verkopen en terughuren interessant?

Om de overwaarde te verzilveren kan je klant uiteraard zijn woning verkopen maar geschikte en betaalbare huurwoningen zijn moeilijk te vinden. En je klant is mogelijk verknocht aan de huidige woning en de sociale omgeving.   

Uiteraard zijn er ook aandachtspunten

 • Het bedrag dat je klant ontvangt ligt tussen de 75% en 90% van de vrije verkoopwaarde (zijnde de marktwaarde in verhuurde staat)
 • Je klant profiteert niet meer van toekomstige 
  waardestijgingen van de woning (maar heeft ook geen last van mogelijke prijsdalingen)
 • De te betalen huur is doorgaans hoger dan de huidige woonlasten

De voordelen van verkopen en terughuren:

Je klant maakt zijn vermogen liquide en kan in zijn vertrouwde huis blijven wonen

Je klant heeft meer financiële vrijheid omdat hij geen hypotheek of lening meer heeft 

Je klant kan zolang blijven wonen als hij wil en ook verhuizen wanneer hij wil

Je klant hoeft het onderhoud niet meer te regelen en uiteraard ook niet te betalen 

Je klant loopt geen risico van waardedaling van zijn woning

Zo eenvoudig werkt het:

1
Selectie

Je kunt altijd eerst met Levius bellen om de klantcasus telefonisch op hoofdlijnen door te nemen. Daarna vul je samen met de klant het aanvraagformulier in. Indien verkopen en terughuren voor de klant interessant is, zullen zij  samen met een onafhankelijke taxateur (Troostwijk) een desktop taxatie op laten stellen om vast te stellen of de woning voldoet aan de selectiecriteria en op grond waarvan zij een voorstel aan de klant kunnen doen.   Daarnaast toetsen zij op basis van de verstrekte klantgegevens en de desktoptaxatie of de situatie van jouw klant voldoet aan de “veilig wonen factor”, een financieel model ontwikkeld door BDO op grond waarvan onder meer de betaalbaarheid van de huur wordt getoetst. Vervolgens bespreekt Levius de uitkomst en het eventuele voorstel met je. Daarna kan jij een intake met de klant inplannen. 

2
Intake

In het intakegesprek bespreek je het voorstel met je klant. Ook ga je na of verkoop en terughuur een goede optie is voor deze klant en of de klant hier goed over heeft nagedacht. Een hypotheek kan bijvoorbeeld in sommige situaties een betere en goedkopere optie zijn. In het gesprek zal tevens de werkwijze met bijbehorende overeenkomsten worden toegelicht. Mocht de klant aan de voorwaarden voldoen en het naar aanleiding van dit gesprek interessant vinden om de mogelijkheden voor verkoop en terughuur verder te onderzoeken, dan tekent de klant een intentieovereenkomst. 

3
Taxatie

Na het tekenen van de intentieovereenkomst zal er een volledige taxatie van de woning worden uitgevoerd. Deze wordt op locatie uitgevoerd door Troostwijk, een gerenommeerde onafhankelijke partij met landelijke dekking. In het taxatierapport worden de leegwaarde, de waarde in verhuurde staat en de marktconforme huur van de woning door Troostwijk bepaald.  

4
Aanbod

Indien de taxatie conform verwachting is, krijgt je klant een aanbod op basis van het taxatierapport waarbij de aankoopwaarde gebaseerd zal zijn op de taxatiewaarde in verhuurde staat. Deze waarde ligt gemiddeld tussen de 75% en 90% van de leegwaarde van de woning. De klant zal in principe de marktconforme huur zoals genoemd in het taxatierapport gaan betalen. Een lagere huur in combinatie met een lagere aankoopwaarde is bespreekbaar. De klant heeft alle tijd om een keuze te maken en kan dus rustig overleggen met de partner en bijvoorbeeld kinderen.

5
Overdracht

Indien je klant akkoord gaat met het aanbod worden de koop- en huurovereenkomst getekend en wordt een afspraak gemaakt bij de notaris. De notaris zorgt dat het uit te keren bedrag in 1 keer op de rekening van de klant wordt gestort waarbij een  eventuele hypotheek wordt ingelost. Vanaf de dag van levering verzorgt Levius het groot onderhoud van de woning en betalen zij ook de kosten hiervan. 

Aanmelden voor 
samenwerking 
met Levius