Waarom deze campagne?

Campagne: Betaalbaarheid bij Pensioen

Veel huizenbezitters kunnen na 2031 hun hypotheekrente niet meer aftrekken voor de belasting. Wie zijn hypotheek dan nog niet heeft afgelost, kan te maken krijgen met hogere (netto) lasten. Met de onderstaande campagne krijgt u de klanten waarbij dit speelt overzichtelijk in beeld. Mooi op tijd voor een goede tip en eventuele advisering en bemiddeling.

Voor welke doelgroep?

Relaties van 50-57 jaar met een 100% aflossingsvrije hypotheek

Eenmaal geactiveerd wordt deze campagne automatisch gestart bij klanten in uw portefeuille die voldoende aan bovenstaande criteria. 

Wat gaat u doen?

Deze doelgroep wijzen op mogelijke risico’s

Informeer bij uw relatie of deze na zijn/haar pensionering de netto maandlasten van de hypotheek nog kan betalen. Leg uit dat het verlengen of oversluiten van de hypotheek niet in alle gevallen mogelijk is. Betrek hierbij o.a. de restschuld, de woningwaarde en het pensioeninkomen per einddatum van de hypotheek. De lage rente van nu is dan mogelijk hoger. En op enig moment niet meer aftrekbaar. Zijn er bestaande of verwachte eigen middelen voor het (deels) aflossen? Hoe kunt u helpen?

Stappen

1. Mail de klant

Gebruik hiervoor ons standaard bericht, bewerk dit naar eigen inzicht of verzorg uw eigen aankondiging. Verzending per e-mail (of desgewenst per post).

2. Geen reactie? Neem telefonisch contact op

Informeer bij de klant of deze uw aankondiging ontving en ga het gesprek aan over zijn situatie en wensen. Rond af richting een vervolgafspraak of bevestiging dat de klant hier (vooralsnog) vanaf ziet.

3. Bevestig de uitkomst per e-mail

Voor de volledigheid (en uit oogpunt van de zorgplicht) legt u per e-mail vast wat u onderling hebt afgesproken, inclusief motivatie. Deze correspondentie voegt u toe aan het klantdossier. Leg het ook vast als u uw relatie bij herhaling niet kon bereiken.

Aan de slag...

Kijk onder 'Voorgestelde campagnes'

Uw portefeuille herbergt een schat aan informatie. Voldoe eenvoudig aan uw zorgplicht en verzilver direct commerciële kansen. Vind onder het tabje Voorgestelde campagnes 'Betaalbaarheid bij Pensioen'. Met één klik presenteren wij u voortaan dagelijks welke relaties zich hiervoor kwalificeren. Wie er dus uw aandacht verdient. Eenmaal ingericht worden de stappen daarna een soepele routine richting beter geïnformeerde klanten en extra advies en omzet.

Bekijk nu het campagne-materiaal voor deze service.