Actuele contactgegevens zijn essentieel voor de adviseur.

Veel adviseurs maken gebruik van een CRM-systeem. De waarde van de relatiegegevens in dit systeem is sterk afhankelijk van de actualiteit van deze gegevens. Hoe zorgt u ervoor dat het updaten van relatiegegevens geen last voor u of uw bedrijf? Laat de technologie voor u werken. De technologie heeft daar handige middelen voor die ervoor zorgen dat u relatief eenvoudig de contactgegevens actueel kunt houden. Relaties houden hun gegevens zelf actueel!

TIP! Vergeet niet u klanten te bellen! Aandacht maakt alles mooier!

Lees ook:

Er zijn diverse methoden die u kunt gebruiken:

  • Via uw smartphone
  • Via een app
  • Via Google Contacts

U kiest een methode die bij u past en ook past bij uw privacy wensen. Maak voordat u begint met synchroniseren een back up van uw huidige contactgegevens.

METHODE: VIA UW SMARTPHONE

Deze methode werkt o.a. handig op een iPhone voor Facebook, Twitter en Gmail. Bij de meeste Android telefoons biedt LinkedIn ook een optie om automatisch uw contactgegevens te synchroniseren.   

  1. Ga naar Instellingen op uw telefoon. Scroll naar beneden om de app te open.
  2. Log in op de app
  3. Schakel Contacten en/of Kalenders in.
  4. Update Alle Contacten om contacten met uw telefoon te synchroniseren.

METHODE: VIA GOOGLE CONTACTS

Met deze methode heeft u het meeste grip op uw contacten en kunt u eenvoudig dubbele contacten samenvoegen en kunt u eenvoudig al uw contacten op alle apparaten synchroniseren. Contacten uit uw mail worden dan ook automatisch toegevoegd. 

STAP 1

Open een Gmail account www.gmail.com

STAP 2

Ga naar Google Contacts https://contacts.google.com

Kies MEER
Kies IMPORTERENSTAP 3

Doorloop de volgende stappen, de contact gegevens worden nu automatisch bijgewerkt.

STAP 4
Synchroniseer linkedIn connecties

Log in op LinkedIn.com
Kies MY NETWORK
Kies CONNECTIONS

Kies TANDWIEL
Kies EXPORT LINKEDIN CONNECTIONS
Kies EXPORT VCard (.VCF file)

Sla bestand op.

STAP 5
Importeer het LinkedIn bestand
Ga naar stap 3 en kies CSV- of VCARD BESTAND

STAP 6

Synchroniseer Facebook connecties

Ga naar Yahoo.com open een account
Kies MAIL
Kies CONTACTS (Tweede icoon naast het envelopje links boven)

Kies IMPORT CONTACTS
Kies FACEBOOK
De email adressen en telefoonnummers worden nu gesynchroniseerd met Facebook.

TIP! Stap 6 kunt u ook uitvoeren voor uw zakelijke Facebook account.

STAP 7

Synchroniseer nu het Yahoo account met Google

Ga naar stap 3 en kies YAHOO MAIL.

STAP 8

8a. Instellen op iPhone of iPad

Ga naar de app INSTELLINGEN
Kies CONTACTEN
Kies ACCOUNTS

Kies NIEUW ACCOUNT

Kies GOOGLE. Type uw e-mailadres en wachtwoord. Als uw authenticatie in twee stappen gebruikt, gebruikt uw een app-wachtwoord.
Kies VOLGENDE Schakel contacten in. Als er een pop-upvenster verschijnt, kiest u of u de bestaande contacten op uw apparaat wilt behouden of verwijderen voordat Google contacten synchroniseert. Tik bovenaan op opslaan. Open de app contacten om de synchronisatie te starten.

8b. Instellen op Android

Wanneer u uw Google-account toevoegt aan uw Android-telefoon of -tablet, worden uw contacten automatisch gesynchroniseerd

8c. Instellen op Windows Phone

VEEG in START naar uw apps
Kies INSTELLINGEN
Kies E-MAIL & ACCOUNTANTS
Kies EEN ACCOUNT TOEVOEGEN > GOOGLE
of ga naar stap 3

STAP 9

Om de cirkel rond te krijgen en uw contacten te onderhouden kun u nu op uw telefoon in de app's van o.a. Facebook, Whatsapp, LinkedIn, Twitter, Skype, Hangouts, Google+, Instagram, Snapchat, Messenger, Allo uw contacten synchroniseren.

STAP 10

Duplicaten vinden en samenvoegen. Log in bij Google Contacts, links in de kantlijn treft u de mogelijkheid DUPLICATEN VINDEN. Met deze handige tool kunt u eenvoudig dubbele contacten samenvoegen. Deze contacten zullen dan ook samengevoegd worden gevoegd op al uw apparaten en in uw contacten app op uw iPhone of Android telefoon.

TIP! Herhaal bovenstaande stappen eens in de 3 tot 6 maanden.

Nu heeft u alle gegevens van uw klanten / relaties altijd bij de hand. Zo beschikt u over actuele telefoonnummers, e-mailadressen en verjaardagen van uw klanten.


DISCLAIMER

Gebruik van de website
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Hoewel we zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze website en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kunnen we niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. We kunnen evenmin garanderen dat de website foutloos of ononderbroken zal functioneren. We wijzen wijst iedere aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van de geboden informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.

Informatie van derden, producten en diensten
Wanneer we links naar websites van derden weergeven, betekent dit niet dat de op of via deze websites aangeboden producten of diensten door ons worden aanbevolen. We aanvaarden geen aansprakelijkheid en geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, het gebruik of de beschikbaarheid van websites waarnaar wordt verwezen of die verwijzen naar deze website. Het gebruik van dergelijke links is voor eigen risico. De informatie op dergelijke websites is door ons niet nader beoordeeld op juistheid, redelijkheid, actualiteit of volledigheid. 

Wijzigingen
We behouden ons het recht voor de op of via deze website aangeboden informatie, met inbegrip van de tekst van deze disclaimer, te allen tijde te wijzigen zonder hiervan nadere aankondiging te doen. Het verdient aanbeveling periodiek na te gaan of de op of via deze website aangeboden informatie, met inbegrip van de tekst van deze disclaimer, is gewijzigd